6 idei de cadouri corporate

Cadourile nu sunt neobișnuite nici măcar în contexte formale, oferirea de cadouri corporate fiind un lucru frecvent întâlnit și în mediul business. Acestea pot fi o modalitate de a surprinde un coleg sau un angajat cu ocazia zilei de naștere sau a unui eveniment special, cum ar fi o ceremonie de premiere sau sărbătorirea unei reușite din cadrul companiei. 

Printr-un simplu cadou, poți arăta unei persoane că o apreciezi. În mediul business, cadourile sunt mai degrabă un simbol al recunosținței. 

Cadourile pot fi o modalitate prin care poți să îți consolidezi relația cu angajații, acestea fiind o dovadă elegantă a faptului că le recunoști eforturile. În egală măsură, poți să oferi cadouri clienților tăi atunci când fac anumite achiziții (de exemplu, atunci când comenzile lor depășesc o anumită sumă sau când comandă un număr mare de produse). În acest fel, vei ieși în evidență și vei reuși să îți fidelizezi clienții fără investiții foarte mari. 

Ce aspecte iei în calcul atunci când cumperi cadouri corporate?

Înainte de a vedea câteva idei de cadouri pe care le poți oferi în sfera de business, este esențial să cunoști câteva detalii cu privire la tipuri de cadouri potrivite acestui context. Important este să respecți următorul lucru atunci când alegi un cadou corporate: nu cumpăra obiecte personale, ci mai degrabă cadouri impersonale. 

Aceasta este regula de aur după care trebuie să te ghidezi când achiziționezi cadouri corporate, fiind și detaliul care face diferența dintre un cadou corporate și un cadou pe care l-ai oferi în mod normal unui prieten apropiat sau unui membru al familiei. Cadourile corporate pot fi împărțite în două mari categorii: 

 • cadouri pentru angajați; 
 • cadouri pentru clienți.

În oricare dintre cele două cazuri, cadourile corporate aduc mai multe avantaje, printre care cele mai importante sunt:

 • creșterea moralului și a productivității;
 • fidelizarea clienților;
 • atragerea atenției unor potențiali clienți;
 • creșterea notorietății afacerii. 

Ce cadouri corporate poți oferi angajaților? 

ce cadouri poti oferi angajatilor
Sursa: Freepik.com

Dacă te gândești să faci un cadou angajaților tăi, există mai multe variante din care poți alege. Trebuie să eviți obiectele și produsele personale și să alegi un cadou impersonal. 

În continuare, vei vedea câteva idei potrivite pentru un astfel de context:

 • instrumente de scris personalizate

Cadourile personalizate sunt întotdeauna o surpriză plăcută chiar și în mediul de afaceri. De data aceasta, nu poate fi vorba de tricouri personalizate sau alte obiecte ce ar putea fi încadrate ca fiind personale, ci de instrumente de scris. Acestea pot fi utilizate pentru semnarea celor mai importante contracte sau în diverse întâlniri de afaceri. Un stilou personalizat poate fi cadoul ideal în acest sens. La Absolut Office, găsești mai multe variante de seturi cu stilou și pix personalizate;

 • accesorii IT

Dacă angajații tăi își desfășoară activitatea într-un birou, o altă idee inspirată o pot constitui accesoriile IT. Poți să te orientezi către obiecte care să le sporească confortul la birou, cum ar fi un mouse pad sau îi poți surprinde cu periferice noi (mouse și tastatură). Aceste schimbări periodice pot contribui la un mediu mai plăcut de lucru și au utilitate garantată;  

 • agende

Produsele de papetărie sunt întotdeauna o idee bună, mai ales atunci când plănuiești să îți surprinzi periodic echipa. Pentru o surpriză completă, poți renunța la agendele clasice și să alegi un model ceva mai deosebit, cu un design modern și culori plăcute. Dacă alegi agendele din oferta Absolut Office, poți să soliciți inclusiv personalizarea acestora (gravură laser, timbru sec, print UV sau inserție de pagini). 

Acestea sunt doar câteva idei de cadouri potrivite pentru angajații unei companii. Înainte să alegi un cadou, ia în considerare specificul afacerii și alege ceva ce s-ar potrivi contextului profesional.

Ce cadouri corporate poți oferi clienților? 

ce cadouri poti oferi clientilor
Sursa: Freepik.com

Când vine vorba de cadouri corporate pe care le poți oferi clienților tăi, variantele sunt și mai numeroase. Avantajul principal al acestor cadouri este că devin rapid o strategie de marketing, prin care poți răspândi numele brandului tău și prin care îți poți face clienții fericiți. În plus, acestea te vor ajuta să rămâi în mintea clienților, care își vor aminti mai ușor de afacerea ta.

Nu ar trebui să te surprindă nici faptul că aceste mici cadouri pot să îți aducă noi clienți, în urma recomandărilor de la clienții existenți. Acestea te vor poziționa drept o afacere care pune preț pe satisfacția clienților, care vor fi stimulați să revină cu un feedback pozitiv sau cu o nouă comandă în viitor. 

Tipuri de cadouri corporate pentru clienți

Poți să oferi clienților tăi mai multe tipuri de cadouri. De cele mai multe ori, nu sunt costisitoare și îți pot aduce mai multe beneficii:

 • pixuri personalizate: ca să îmbini utilul cu plăcutul, poți să alegi drept cadouri pixurile personalizate cu logo-ul brandului tău. Acestea sunt o modalitate eficientă și economică de a-ți promova afacerea. În plus, oferi clienților un produs pe care îl vor folosi cu siguranță. În acest fel, se asigură o promovare continuă a brandului;
 • brelocuri: pot fi o idee inspirată mai ales dacă ești proprietarul unei pensiuni sau unui hotel și vrei să oferi un suvenir celor care au închiriat o cameră. Un astfel de cadou poate fi simbolic și, în egală măsură, o modalitate prin care să rămâi în memoria acestora;
 • carnețel cu notițe personalizat: un alt cadou pe care îl poți oferi, spre exemplu în cazul comenzilor mai mari, este un carnețel de notițe, imprimat cu logo-ul companiei tale. Este un cadou practic și cu siguranță va fi o adevărată surpriză pentru persoana care îl primește. 

Aceste cadouri sunt potrivite indiferent de specificul afacerii tale. Sunt o modalitate prin care îți poți surprinde clienții atunci când îți comandă/ solicită produsul sau serviciul. 

Pe lângă faptul că reprezintă o strategie modernă de marketing, cadourile personalizate cu logo-ul și numele afacerii tale sunt un mijloc prin care poți fi mai aproape de client/ angajat. Totodată, este o cale prin care poți crea o legătură cu acesta. Primirea de cadouri corporate declanșează instant un sentiment de surpriză și satisfacție.

Concluzii

Prin urmare, cadourile corporate devin esențiale în construirea unei legături între companie și diversele categorii de parteneri implicați. Dacă ești în căutarea unor cadouri accesibile pentru aceștia, descoperă oferta Absolut Office.

Lasă un răspuns