Cum și cu ce se curăță corect tabla magnetica?

În ultimii ani, tabla magnetica a devenit un instrument nelipsit din numeroase medii de lucru. Utilitatea acesteia se regăsește în mai multe unități, de la grădinițe și școli până la corporații. 

Aceasta este folosită ca sistem de comunicare imediată, fiind eficientă în predarea unor cursuri la școală sau la universitate, efectuarea unor prezentări în cadrul unor ședințe, transmiterea diferitelor informații către colegi sau superiori și multe alte acțiuni specifice activităților de birou. 

Tabla magnetica a înlocuit tradiționala tablă cu cretă, tocmai pentru că este mult mai practică și mai eficientă în utilizare. 

În rândurile următoare vei descoperi informații utile despre ce implică o curățare corectă a tablei magnetice.

Cum se folosește o tabla magnetica? 

Sursa: Unsplash.com

Tablele magnetice au devenit tot mai utilizate datorită versatilității pe care o oferă. Suprafața albă și lucioasă este ideală pentru notițe, scheme și desene. 

Dacă la tabla tradițională era nevoie de cretă albă, în cazul tablei magnetice se vor folosi markere speciale, destinate pentru acest tip de suprafață, cu cerneală uscată. Nu trebuie să folosești markere permanente, care pot degrada definitiv suprafața tablei.  

În plus, tabla magnetica trebuie să fie montată și utilizată într-un loc caracterizat de un nivel redus de umiditate. Este esențială stabilirea unei locații fără umiditate pentru a evita umflarea suprafeței albe. În ceea ce privește zgârieturile, acestea pot apărea prin simpla apăsare puternică a markerelor. 

Dacă folosești markere permanente, este posibil ca tabla să nu mai poată fi curățată deloc dacă nu acționezi rapid cu o soluție de curățare eficienta si potrivita pentru o astfel de suprafață.  

Cum se întreține corect o tablă magnetică?

Sursa: Freepik.com

Datorită particularităților sale, tabla magnetica necesita o curățare permanentă, cu soluții speciale. Acesta are nevoie de o îngrijre specială pentru a menține intactă funcționalitatea sa. Ulterior utilizării tablei, aceasta trebuie să fie curățată pentru a diminua riscul de apariție a unor urme de cerneală. Deteriorarea se accentuează pe măsură ce curățarea nu este efectuată corect și la timpul potrivit.

Acesta este rezultatul neîngrijirii tablei, majoritatea utilizatorilor considerând că simpla ștergere cu buretele special este suficientă. 

Pentru a păstra suprafața lucioasă a tablei și a menține culoarea impecabilă a acesteia, este nevoie de o curățare constantă. În acest sens, trebuie utilizate doar materiale neabrazive, care să nu deterioreze suprafața tablei, împiedicând astfel apariția unor zgârieturi sau deteriorări.

Prin urmare, pentru a menține proprietățile tablei magnetice se recomandă folosirea unor soluții și lavete speciale de curățare. Pentru a păstra o tablă magnetică în cea mai bună condiție și pentru ca aceasta să nu devină mată sau să arate de-a dreptul deteriorată, este nevoie de folosirea frecventă a soluțiilor de curățare speciale. Doar în acest fel se poate asigura o durată mare de utilizare a tablei, fără a necesita înlocuire și fără a-și pierde din proprietăți.

O altă soluție rapidă de curățare o reprezintă șervețelele umede pentru tabla magnetica. Spre deosebire de șervețelele umede clasice, acestea nu lasă zgârieturi.

Ce alte soluții de curățare pot fi folosite pentru tabla magnetica?

Pentru a îngriji o tabla magnetica și pentru a-i asigura o durată lungă de utilizare, se pot folosi nu numai soluții profesionale. De exemplu, pentru îndepărtarea urmelor încă vizibile se poate utiliza o soluție bazată pe apă și alcool izopropilic. 

Aceasta este una dintre cele mai eficiente alternative de curățare a unei table magnetice. Prin simpla aplicare a soluției pe suprafața tablei (prin intermediul unei lavete din microfibră), aceasta va acționa eficient, îndepărtând orice urmă de cerneală.

Este important de menționat că cerneala markerilor conține diverse chimicale, care pot deteriora suprafața tablei, favorizând apariția unor diferențe de culoare in zonele cel mai des utilizate.

Totodată, tablele magnetice mai pot fi curățate și cu ajutorul unui amestec din apă și oțet, aplicat cu o cârpă netedă. 

O altă soluție de curățare o reprezintă dezinfectantul de mâini. Acesta trebuie lăsat să acționeze câteva minute pe suprafața tablei magnetice, după care va fi șters cu o lavetă uscată din microfibră.

Chiar dacă tabla nu pare deteriorată, se recomandă efectuarea unei curățări complete la intervale regulate de timp. În acest fel, se vor împiedica uscarea cernelei și apariția petelor greu de îndepărtat chiar și cu soluții speciale de curățare.

Petele nu trebuie curățate prin frecarea insistentă sau prin folosirea unor obiecte ascuțite ori metalice, deoarece acest lucru va genera o deteriorare iremediabilă a suprafeței tablei. Pentru curățare, nu trebuie să folosești soluții cu un nivel ridicat de aciditate. Dacă utilizezi suc de lămâie sau oțet, acestea trebuie să fie suficient de diluate cu apă, astfel încât să nu afecteze proprietățile tehnice ale tablei magnetice.

Ce instrucțiuni trebuie respectate în îngrijirea unei table magnetice? 

Sursa: Unsplash.com

Pentru a garanta o curățare eficientă și potrivită suprafeței tablei, este primordială respectarea instrucțiunilor menționate de producător. Acestea contribuie cu numeroase informații prețioase legate de regulile de curățare eficientă. Acest lucru garantează o funcționalitate de durată a tablei magnetice.

Frecvența utilizării determină și frecvența necesității de curățare. Spre exemplu, la școală sau în cadrul ședințelor de birou, tabla este folosită zilnic și implicit expusă riscului de degradare. 

Prin urmare, pe lângă ștergerea efectivă a scrisului, este nevoie de o curățare corespunzătoare a tablei (cel puțin o dată pe săptămână), realizată conform instrucțiunilor date de producător. 

Concluzii

Tabla magnetică este un instrument practic în foarte multe medii de lucru. Ea contribuie la o eficientizare a activităților din cadrul unităților de învățământ sau din cadrul organizațiilor. Fiind un obiect de birotică versatil, utilizarea lui contribuie cu numeroase avantaje din perspectiva eficienței în activitățile de grup. Mai precis, aceasta stimulează comunicarea și implicarea persoanelor care participă la activitate.

Astfel, achiziția unei table magnetice este privită ca o foarte bună investiție, necesară atât companiilor care efectuează deseori prezentări de proiecte, dezvoltare concepte sau idei, cât și unităților școlare, susținând procesul de învățare și comunicarea la nivelul grupurilor de elevi.

Însă, pentru a garanta o durată mare de utilizare este nevoie de o curățare corectă și constantă a tablei magnetice. În funcție de modul în care este îngrijită, aceasta poate avea o durată de viață prelungită, menținându-și aceeași funcționalitate.

Dacă ai nevoie de o tabla magnetica și alte accesorii de birotică și papetărie, Absolut Office iti oferă toate instrumentele necesare pentru derularea cu succes a activităților tale.

Lasă un răspuns