De ce sunt importante cartile de vizita în era digitală?

Dezvoltarea continuă a tehnologiei a adus numeroase avantaje antreprenorilor dornici să-și promoveze afacerile. Clasicele cărți de vizită au fost înlocuite cu alte modalități de promovare precum reclamele plătite în social media. 

Mediul online a devenit o nouă oportunitate de evoluție pentru toți cei care își doresc să ajungă la un public diversificat. Totuși, în ciuda avantajelor pe care le oferă era digitală pe linia de publicitate, aceasta nu a reușit să elimine funcționalitatea vechilor articole promoționale. Cartile de vizita încă sunt instrumente valoroase de promovare.

Cartile de vizita – Un instrument puternic de marketing și în prezent

cartile de vizita
Sursa: Freepik.com

 Beneficiile pe care le prezintă cartile de vizita sunt numeroase: 

 • Permite un schimb de informații de contact, într-o manieră mult mai friendly. Indiferent că te afli la o întâlnire de afaceri sau un eveniment de networking, poți oferi mai multe detalii despre business-ul tău celor interesați. În plus, poți consolida relații profesionale pe termen lung. 
 • Este un mijloc tangibil de a lăsa o impresie plăcută potențialilor clienți sau parteneri. Prima impresie contează, mai ales în mediul de afaceri, acolo unde fiecare aspect trebuie tratat cu seriozitate. O carte de vizită creată așa cum trebuie te va ajuta să te afișezi în fața celorlalți cu responsabilitate și profesionalism.
 • Reprezintă investiții avantajoase. Achiziționarea unor carti de vizita nu este deloc o investiție costisitoare. Ba din contră. Oferă un raport calitate-preț avantajos, ceea ce reprezintă un plus, mai ales dacă ești la început de drum. Nu va trebui să pui la bătaie foarte multe resurse pentru a spori vizibilitatea afacerii tale. 

Ce trebuie să iei în calcul atunci când achiziționezi cartile de vizita?

Vrei să te bucuri din plin de avantajele pe care le oferă cartile de vizita? Ei bine, pentru a avea parte de rezultatele dorite e important să iei în calcul câteva aspecte: 

 • Design-ul – Asigură-te că elementele de design reflectă întocmai principiile și valorile brandului tău. Folosește un font care să inspire profesionalism și calitate. De asemenea, ai grijă ca scrisul să fie lizibil. 
 • Informațiile de contact E esențial să incluzi toate informațiile de contact precum nume, număr de telefon, adresă de email și adresă web, dacă e necesar. Totuși, asigură-te că răspunzi cu promptitudine solicitărilor venite prin intermediul mijloacelor de comunicare incluse pe cartea de vizită. 
 • Calitatea hârtiei Calitatea este elementul cheie atunci când vine vorba de alegerea unor articole promotionale. Optează pentru o hârtie de înaltă calitate, care să ofere un design inedit și în același timp să reziste o perioadă lungă de timp. 
 • Finisajele – Alege variantele care te reprezintă și care oferă un aspect unicat. Dacă îți dorești să-ți impresionezi clienții sau partenerii de afaceri trebuie să adopți atitudinea potrivită.
 • Modalitatea de printare – Asigură-te că nu există greșeli sau probleme tehnice. Cărțile de vizită trebuie să prezinte un aspect curat, clar și îngrijit. E indicat să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu implicat în procesul de printare. 
 • Cantitatea – Gândește-te la nevoile tale, dar și la particularitățile evenimentelor la care va trebui să participi. Dacă vorbim de conferințe la care vor participa invitați numeroși din mediul de business ia în calcul un număr mai mare de cărți de vizită. 

Ce alte articole promoționale poți folosi?

Vrei să sporești vizibilitatea afacerii tale? Ei bine, una dintre cele mai indicate opțiuni pe care merită să o iei în calcul este asocierea mai multor tehnici de promovare. Pe lângă cartile de vizita, poti opta si pentru:

 • Pixuri personalizate – Opțiuni multifuncționale, pe care le poți oferi cadou clienților sau partenerilor de afaceri. Sunt disponibile în diverse forme, culori și imprimeuri. Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, orientează-te către pixurile confecționate din metal. Sunt rezistente și oferă un aspect impecabil. 
 • Placute gravate – Pe care le poți integra atât pe ușa de la birou, cât și pe cea de la intrarea din clădire. De reținut că și modul de amenajare al biroului poate fi o carte de vizită a companiei Tocmai de aceea, este important să alegi variantele care prezintă finisaje delicate și culori neutre. 
 • Agende personalizate – Ideale în cazul în care participi la workshopuri sau evenimente de networking. Dacă vrei să te bucuri de calitate la standarde înalte e indicat să investești în variantele care prezintă elemente de design lucrate atent. Alege produsele care prezintă sisteme de închidere ingenioase și care oferă suficient loc pentru integrarea gravurilor. 

Eficiența cărților de vizită este încă valabilă în era digitală, chiar dacă mediul online este cel care dictează trendurile în materie de promovare. Cartile de vizita sunt investiții avantajoase care sporesc vizibilitatea brandurilor și care ajuta la construirea unei imagini profesionale reușite. Însă, pentru a te bucura din plin de avantajele pe care le oferă e important să acorzi o atenție deosebită procesului de achiziție. 

Ia în calcul nevoile tale și ale business-ului tău și bucură-te de avantajele numeroase pe care le oferă cartile de vizita! Dacă ești în căutarea unor materiale promoționale pentru promovarea afacerii tale, Absolut Office îți oferă un portofoliu variat de produse calitative, la prețuri avantajoase.

Lasă un răspuns