5 Tipuri de hârtie și utilizarea lor

Hârtia, un produs indispensabil în orice birou, poate veni acum într-o largă varietate de forme, dimensiuni, texturi și chiar culori, făcându-ți treaba mult mai ușoară și semnificativ mai calitativă. Indiferent de scopul pentru care o folosești, la birou, acasă, la școală ori dacă ești proprietarul unei tipografii sau al unui copy shop, ai acum posibilitatea de a-ți diversifica activitățile și de a obține rezultate tot mai bune pentru tine și clienții tăi.

Înainte de toate, însă, trebuie să identifici câte tipuri de hârtie există, atributele fiecărei și să le cunoști îndeaproape întrebuințările. Așadar, găsești în acest articol tot ce ai nevoie să știi despre tipuri hârtie și utilizările lor.

Tipurile de hârtie

Hârtia pentru printare color poate fi folosită atunci când vrei să dai viață unor flyere, unor afișe speciale sau oricăror idei colorate. Aceasta este special concepută pentru a prinde și pentru a conserva pigmentul culorilor în cele mai bune nuanțe, apreciate mai ales în cazul invitațiilor sau felicitărilor. Dacă îți dorești să obții cele mai apreciate rezultate ale printurilor tale, nu folosi hârtia normală, mult mai subțire și mai slab calitativă pentru astfel de întrebuințări, ci apelează la tipuri de hârtie pentru printarea color.

• Unul dintre tipurile aparte de hârtie este cea pentru imprimare foto. Aceasta este confecționată de marii producători specializați în aparate de fotografiat de cea mai bună calitate tocmai pentru a te ajuta să îți imprimi cele mai frumoase amintiri. Pentru ca hârtia și, totodată, fotografiile tale să arate impecabil, folosește o imprimantă de tipul inkjet. Aceasta injectează, practic, culoare pe suprafața perfectă și lucioasă a hârtiei, iar rezultatele sunt incomparabil mai bune decât dacă folosești o imprimantă cu laser.

Tipurile de hârtie tipografică sunt cele mai comune și includ atât tipurile de hârtie A4, cât și pe cele în formate mari. Acestea pot fi utilizate pentru imprimante, xeroxuri sau scannere de diferite dimensiuni și își găsesc întrebuințări în orice situație. Altfel spus, această hârtie de copiator poate fi folosită acasă, la imprimanta multifuncțională proprie ori, în situația în care  ai nevoie de imprimarea unor proiecte mai ample, la orice copy shop.

5 Tipuri de hârtie și utilizarea lor

Pentru printuri obișnuite, de zi cu zi, ori pentru proiecte speciale, ai la dispoziție hârtia color

O poți folosi acasă, la orice tip de imprimantă sau în tipografiile specializate pentru a obține rezultate excelente de fiecare dată. Aceasta poate fi găsită pe acest link într-o varietate de dimensiuni și grosimi, pentru a obține rezultate încântătoare, indiferent de proiectele pe care le ai.

Al cincilea tip de hârtie des utilizată este cea matricială, destinată imprimantelor tractor. De obicei, costurile acesteia sunt mult mai mici decât ale altor tipuri de hârtie și oferă, la rândul său, variante de dimensiuni și culori.

Păstrarea și reciclarea hârtiei

Dacă vrei să te bucuri de calitatea hârtiei, păstreaz-o în ambalajul original. Astfel, nu vei irosi colile și nici nu vei avea surprize neplăcute la imprimare. Hârtia foto este cea mai pretențioasă din acest punct de vedere, întrucât suprafața lucioasă a acesteia se poate zgâria sau păta foarte ușor, alterând calitatea fotografiilor imprimate.

Pentru a te asigura că nu există risipă de hârtie, mai ales atunci când ai nevoie să imprimi în cantități mari sau deții un copy shop, reciclează resturile. La rândul său, hârtia reciclată are o calitate ireproșabilă, în ciuda culorii ușor gălbuie, iar reciclarea este cu adevărat necesară.

Astfel, ai acum toate informațiile necesare cu privire la hârtia pe care o folosești zilnic, la muncă sau acasă și despre cum o poți utiliza într-un mod cât mai eficient.

Lasă un răspuns